Vaihteistot

www.gearmotive.com

GearMotive on ollut mukana kehittämässä vaihteistoratkaisuja uusiin kilpa-ajoneuvomalleihin. BMW:n vaihteistoon on kehitetty kaksi ratassarjamallia, jotka mahdollistavat BMW ZF -vaihteiston käyttämisen laajalti eri autourheilulajeissa.

GearMotive on ollut mukana kehittämässä vaihteistoratkaisuja uusiin kilpa-ajoneuvomalleihin.

Nykypäivänä suurta suosiota saavuttaneet BMW merkkiset kilpa-ajoneuvot ovat vallanneet tilaa useammassakin autourheilulajissa. Syynä BMW:n suosioon on ollut muun muassa se, että vetävät pyörät sijaitsevat taka-akselilla. BMW on myös edullinen ajoneuvo hankintahinnaltaan ja sen alkuperäiset ominaisuudet riittävät kilpa-autoilussa jo pitkälle. GearMotive on ollut mukana kehittämässä vaihteistoratkaisuja uusiin kilpa-ajoneuvomalleihin. BMW:n vaihteistoon on kehitetty kaksi ratassarjamallia, jotka mahdollistavat BMW ZF -vaihteiston käyttämisen laajalti eri autourheilulajeissa. GearMotive BMW ZF vaihteisto on ollut suosittu vaihtoehto mm. ralliin, rallisprinttiin, rata-ajoon ja driftingiin. ZF vaihteisto voidaan sovittaa eri moottorimalleihin esimerkiksi hyödyntäen moottorikohtaisia adaptereita. Suosittuja vaihteistomalleja ovat olleet myös Toyotan vaihteistot. Toyotan vaihteistot ovat kevyemmän luokan vaihteistomalleja, jotka soveltuvat matalemmille moottoritehoille. Toyotan vaihteistoja on käytetty myös laajalti eri autourheilulajeissa ja ajoneuvomalleissa. Toyotan vaihteistoja on sovitettu mm. Ford Escort koriin Ford OHC moottorilla ja Mazda RX7 koriin Wankel moottorilla. Ajan saatossa yritys on valmistanut ratassarjoja myös useisiin muihin vaihteistomalleihin sisältäen mm. Opel, Honda ja Subaru vaihteistot.

BMW ZF 5v suorakytkentä ratassarja

BMW ZF S5D M3, 325 ym. malleihin sopiva 5-vaihteinen suorakytkentä ratassarja. Vaihteisto sisältää kourallisen erikoisominaisuuksia. Näiden ominaisuuksienansiosta ratassarja on markkinoiden lujimpia 5-vaihteisia ZF malleja. Vaihteiston siirtäjämekanismit on suunniteltu täysin uusiksi ja valmistettu lujasta teräksestä.Lujat siirtäjärakenteet ovat elinehto luotettavasti toimivalle suorakytkentävaihteistolle. Akselien ja hammaspyörien valmistuksessa on käytetty erityismateriaaleja, jotka on tarkoitettuvaihteistokomponenttien valmistukseen. Hammasprofiilit on myös suunniteltu kestämäänlujaakin käyttöä. Tarjoamme ZF vaihteistoon erilaisia kytkinakselivaihtoehtoja ja voimme valmistaamyös akselin tarpeidesi mukaisesti. Adaptereilla ja kytkinkoppasovitteilla vaihteistovoidaan sovittaa mihin tahansa moottorimalliin. 

Välitysvaihtoehdot:

– Pitkällä 1-vaihteella, tiheämmät vaihdevälit (esim. Ralli/Rata käyttöön):    Välitykset: 2.23, 1.71, 1.38, 1.16, 1.00– Lyhyellä 1-vaihteella, pidemmät vaihdevälit (Esim. Drift, Drag, Rallicross käyttöön):    Välitykset: 2,73, 1,83, 1,42, 1,16, 1,00  

Toyota T50 5v suorakytkentä ratassarja

Toyota takavetoisiin Carina ja GT Corolla vaihteistokuoriin sopiva suorakytkentä ratassarja.T50 vaihteisto on tarkoitettu kevyisiin/keskiraskaisiin autoihin pienille ja keskisuurille moottoreille. T50 vaihteisto on kevyt vaihteisto, joka koonsa puolesta sopii moneen automalliin.Vaihteisto voidaan sovittaa eri ajoneuvoihin ja moottorimalleihin kytkinkoppa-adaptereilla.Tarvittaessa kytkinakseli muokataan kytkimelle sopivaksi. Ratassarjan sovittaminen vaatii muutoksia vaihteistokuoreen. Uuden välityssarjanseurauksena 1. vaihde pitenee huomattavasti vakiovaihteistosta ja näin saadaanvaihdevälit tihennettyä ylemmille vaihteille. Välitykset: 2.09, 1.62, 1.33, 1.13, 1.00 

www.gearmotive.com

Gearmotive Oy:n yhteystiedot

040 8208969/Riku
Jussintie 6
85410 SIEVI
info@gearmotive.com
www.gearmotive.com